rantsoenbrood - Kamp44

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


RANTSOENBROOD
75 jaar Klokkenroof te Putte

Tijdens WO II werd brood gerantsoeneerd tot 225 gr per persoon per dag. Brood was enkel nog verkrijgbaar door afgifte van een zgn. rantsoenzegel, verstrekt door de overheid. Het gefermenteerde brood werd gemaakt met tarwemeel T85 en roggemeel, gemoute gerst, water en zout. Als rijsmiddel werd desem gebruikt, want gist was nagenoeg niet verkrijgbaar in die periode.

Naar aanleiding van 75 jaar Klokkenroof Putte, maakt bakker Bert Van Rompay dit rantsoenbrood op authentieke wijze en in houtoven gebakken. Geniet nu van dit tijdelijk en uniek aanbod: het Broodhuys, Mechelbaan 513 te Putte en Hoogstraat 72 te Beerzel | www.hetbroodhuys.be.

 
© 2008 - 2018 Kamp44.be
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu